Vrouwen van Insulinde

Je bent vrouw en je roots liggen in Indonesië.

Eigenlijk weet je weinig van je achtergrond, want er werd thuis niet veel over gesproken. Toch voel je dat het Rijk van Insulinde een belangrijke rol speelt in je leven als vrouw. Je kan er alleen niet precies de vinger op leggen hoe of wat.

Je verlangt er naar meer te doorvoelen wat je plek is in jouw familiesysteem, op je werk, in relaties en ook wil je meer weten over je roots.

In de ‘Insulinde Opstellingen’ ga je op onderzoek uit.

 

Thema 6 september 2024: plek nemen

Je onderzoekt samen met andere vrouwen: 

  • Hoe migratie of verplaatsing van familieleden van Nederlands-Indië of Indonesië naar Nederland jou beïnvloedt in je plek nemen.
  • Hoe je vanuit je familiesysteem gewend bent om te gaan met verbinding met anderen, hoe ga je om met afstand en nabijheid.
  • Wat de kwaliteit van je verbinding is met je voorouders en hoe je die kunt versterken, zodat je meer toegang hebt tot je zachtheid en kracht.

We werken in een kleine groep met maximaal 9 vrouwen met groepsopstellingen en individuele opstellingen.

De sessie sluiten we af met wat Indische hapjes.

Ervaren en betrokken

Monique Bolung, begeleider

Ik ben de dochter van een Indische moeder en een Indonesische vader, opgegroeid als enig kind bij moeder en grootmoeder in de tijd van dolle mina’s. Het feminisme speelde thuis een grote rol: zelfstandigheid, waardigheid en trots waren belangrijke thema’s in mijn opvoeding. Binding en verbinding ging ons moeilijker af.

Pas sinds een jaar of 15 verdiep ik mij in mijn Indische achtergrond. Zo ontdekte ik door het lezen van het boek ‘De Njai’ van Reggie Baaij dat Hollandse mannen in de koloniale tijd er doorgaans een njai op na hielden, een inlandse vrouw met een status tussen dienstbode en geliefde. Indo’s zijn de nazaten van een Hollandse man en een njai.

Indische vrouwen hebben in hun lichaam het DNA van de njai. Door systemisch onderzoek ontdekte ik dat ik veel overeenkomsten heb met haar: bescheiden en sterk, trots en onzeker, willen verbinden en afstand houden. Ik heb nu meer verbinding met mijn Indische voormoeders, waardoor ik me meer ontspannen en sterker voel.

Ik ben transcultureel coach met ruim 30 jaar coachervaring en daarnaast leid ik mensen op in transcultureel systemisch coachen bij de School voor Systemisch bewustzijn van Hilbrand Westra.

“Het werd een ontmoeting in een helende cirkel van prachtige vrouwen, ieder met een eigen verhaal.

Ervaringen werden uitgewisseld, vele thema’s in het licht gezet; van fragmentatie, het leven in twee werelden en er niet bij horen tot systeemverwarringen en altijd weer hard werken. Eigenlijk te veel onderwerpen om op te noemen; ook al was er bijna geen een waarin ik me niet herkende.”

 

Nienke Binkhorst, Coach Inn

Vrouwen van Insulinde

Informatie en deelname

 

Locatie en data

Deze bijeenkomst vindt plaats in een groep van maximaal 9 vrouwen.
Datum: vrijdag 6 september 2024 van 13.00 tot 18.30 uur
Locatie: Coachhuis, Kerkweg 7, Leusden

Inbegrepen: fruit, water, thee, koffie en we eindigen met wat Indische hapjes zodat je niet met een lege maag naar huis toe gaat.

Investering

€ 175 exclusief 21% BTW

Vragen die vaak gesteld worden over dit retreat

Ik ben niet Indisch, is dit retreat dan wel iets voor mij?

Alle vrouwen die voortkomen uit een familiesysteem die een band hebben met Indonesië of Nederlands-Indië zijn welkom.

Vrouwen die deze workshop hebben gevolgd waren afkomstig uit de Molukken, Nieuw-Guinea, hadden Nederlandse voorouders die in Nederlands-Indië hebben gewoond of soldaat zijn geweest, of hadden voorouders uit China die in Indonesië of Nederlands-Indië hebben gewoond. Ook geadopteerden die in Indonesië zijn geboren zijn van harte welkom.

Hoe groot is de groep?

Een groep bestaat uit maximaal 9 vrouwen.

Ik kan niet op deze datum, is er al een nieuwe datum bekend?

Stuur een mail als je op de hoogte gehouden wilt worden naar info @ goldenblues.nl

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Info vind je bij workshops en bij coaching of bel me gewoon even: 0630293646.