Reviews

De belichaming van transformatieve ontwikkeling


‘Monique biedt een bedding van veiligheid door een diepe innerlijke reflectie niet uit de weg te gaan. Ze is de belichaming van een transformatieve ontwikkeling en dat zet het verlangen van mensen aan die beweging te volgen.’

Hilbrand Westra

transcultureel systemisch coach en opleider

Mensen elkaar laten verstaan


‘Monique heeft verstand van cultuurverschillen in alle toonaarden. Ze laat je feilloos zien hoe cultuur een rol speelt in organisaties, zodat mensen elkaar makkelijker kunnen verstaan. Ze kan hard lachen en tegelijk meedogenloos zijn over kleurenblindheid, inclusief haar eigen versie. Ze heeft een warm hart en scherpe tong.”

Maaike Thiemen

systemisch adviseur en opleider

Voedsel voor de ziel


‘De workshop over Indische Voormoeders was top. Welke boodschappen krijg je mee en hoe werken die uit in het hier en nu? Dat gaat verder dan “eten is liefde”. Voedsel voor de ziel.’

Deelnemer workshop Indische Voormoeders

Samen in beweging

‘2020
Een team van dansdocenten,
door corona verstild.

Verschillende culturen komen elkaar tegen,
maar ontmoeten elkaar niet.
Samenwerking is een vurige wens,
maar stokt op een onzichtbare barrière.

Monique duikt met ons team de krochten van het verleden in.
Terug naar wat dans ons heeft gebracht en heeft gekost.
Terug naar de pijn van ontheemd zijn.
Ze biedt veiligheid en reflectie.
Houdt onze hand vast.
En laat op tijd weer los.
Ze laat ons elkaar beter verstaan.
Zet transformatie in gang.

2022
Een team van dansdocenten,
samen in beweging.’

Een team dansdocenten

Inzicht in mijn authenticiteit en mijn talenten


‘Monique heeft mij geholpen om meer inzicht en grip op mijn authenticiteit en talenten te krijgen. Om niet alleen mijn talenten beter en scherper te leren kennen, maar ook te zien wat deze talenten betekenen en vragen om het maximale uit mezelf te halen.

In dit proces heeft Monique voor mij veel waarde toegevoegd door de goede vragen stellen, mee te bewegen binnen mijn gedachtegangen en belevingswereld en mij te begeleiden met heldere feedback vanuit haar expertise én intuitie. Of het ging om kleine praktische dingen of grotere abstractere thema’s. En dit alles met een fijn gevoel voor humor.

Dankzij haar begeleiding heb ik nog helderder hoe ik mijn talenten in wil in kan zetten voor de mensen en maatschappij om mij heen en de organisatie waar ik werk.’

Wouter Jongeling

Met liefde achterom kijken


‘Er zijn een klein aantal momenten in een leven die kunnen worden aangemerkt als omslagpunt. Mijn gesprekken met Monique zijn dat geweest.

Als kind vluchtte ik ooit met mijn ouders uit een oorlog. Ik leerde zo dat succes alleen maar vooruit zit. Welk nut had het om te kijken naar de ruïnes?

Monique heeft mij geleerd om, met liefde, naar achteren te kijken. Toen ik dat het meest nodig had. Daar zal ik haar eeuwig dankbaar voor blijven.

Deelnemer individuele coaching

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Info vind je bij workshops en bij coaching of bel me gewoon even: 0630293646.