Op m’n plek

Systemische leiderschapscirkel voor vrouwen

Je bent vrouw met Nederlandse of niet-Nederlandse wortels en je hebt al een paar jaar leidinggevende ervaring. Je bent op zoek naar verdieping van je leiderschap. Je verlangt naar meer rust en regie. Dat is fijn voor jezelf, voor je familie en voor het team dat je aanstuurt in je organisatie.

Wat brengt deze leiderschapscirkel je?
‘Op m’n plek’ is een ontmoetingsplaats voor vrouwelijke managers met verschillende culturele achtergronden. Je onderzoekt hoe je vanuit eigenheid en in verbinding met je herkomst je plek inneemt op je werk en privé.

 
 

Vrouwelijk en persoonlijk leiderschap

Je leiderschap verdiept zich:

  • Je ontdekt wat je talenten zijn, wat je kracht is als leider
  • Je hebt zicht op je patronen in leiderschap en samenwerking
  • Je ontdekt hoe leiderschap wordt geleefd in je familie en in je organisatie
  • Je culturele sensitiviteit is gegroeid
  • Je systemische wijsheid neemt toe

Herkomst als basis voor leiderschap nu en van de toekomst

In leiderschapsontwikkeling gaat het vaak over houding en gedrag en de toekomst. Dat zijn ook belangrijke elementen in leiderschap.
Maar zonder contact te hebben met je familiehistorie en de herkomst van de organisatie blijft je leiderschap instrumenteel.
De mensen om je heen zullen jou écht als leider zien als je doorleeft wat je verbinding met je eigen herkomst, je familie- en je organisatiesysteem is.
Vanuit die verbinding ben je helemaal op je plek.

Geen gewone leiderschapstraining

‘Op m’n plek’ is geen leiderschapstraining waarin je aan de slag gaat met do’s and don’ts of testen om achter je leiderschapsstijl te komen.
Wij begeleiden je in individuele opstellingen en opstellingen met de groep, met een veilige bedding waarin jij alle facetten van jouw leiderschap kunt tonen.

De begeleider

Monique Bolung

Ik ben geboren in Jakarta en opgegroeid in Amsterdam. Ik kan bescheiden zijn vanuit mijn Indische roots, maar kan zo nodig ook op z’n Amsterdams bot uit de hoek komen.
Ik heb ervaring als manager, directeur, gezinstherapeut, MT-coach en opleider in transcultureel systemisch werk. Leiderschap is mij niet aan komen waaien. In mijn Indische familie is plek nemen niet aan de orde. Je hebt een plek en je hebt respect voor de posities van anderen of anderen hebben respect voor jouw positie.
In Nederlandse organisaties is het belangrijk je te laten zien en te horen en plek te nemen. Gaandeweg heb ik mijn eigen vorm van leiderschap en de daarbij horende plek gevonden. Transcultureel systemisch werk heeft me geholpen vanuit transcultureel perspectief met familiesystemen en organisaties te werken. Yin yoga en Systemisch Movement helpen me om mijn leiderschap fysiek en van binnenuit te belichamen.
Mijn kennis en ervaring geef ik graag aan je door, zodat jij als leider helemaal op je plek bent.

“Ik heb afgelopen jaar nauw en met heel veel plezier met Monique samengewerkt rond het thema vrouwelijk leiderschap.
Monique bezit de gave om te wachten en heel precies te kijken en in te voelen welke interventie op welk moment bijdraagt iemands leerproces.‘Timing, tempo en trust’ is een van haar lijf-spreuken. Expres zo geschreven met een streepje ertussen, want naast wijze woorden is dit vooral een diep doorleefde én voorgeleefde boodschap. Als transcultureel coach en trainer heb je te maken met gelaagde en vaak precaire processen. Daarin is een senior begeleider en ervaringsdeskundige zoals Monique van onschatbare meerwaarde.”
Leanne Steeghs
Systemisch trainer, opleider en teamcoach

De begeleider

Nina Colijn

Ik ben Nina, geboren in Utrecht en opgegroeid in Hilversum. Mijn vader is Nederlander, en mijn moeder Poolse.

In mijn eerste leidinggevende rol heb ik precies gedaan wat ik dacht dat de bedoeling was, maar niet geluisterd naar wat er in mij gebeurde. Naar de wijsheid die beschikbaar was maar die ik niet kon horen. Het was pijnlijk maar het is ook een prachtige leerschool geweest.

In mijn loopbaan heb ik verschillende rollen binnen HR en als leidinggevende vervuld, waarbij ik nu werkzaam ben als leidinggevende binnen een bank.

Transcultureel systemisch werk (kort door de bocht het systemisch kijken naar je herkomst en daarbij verschillende nationaliteiten nadrukkelijk betrekken) heeft mij enorm veel inzicht gegeven. In waar mijn kracht ligt en hoe ik hier zowel in mijn privé als werk invulling aan kan geven. Yoga en beweging helpen me eraan herinneren dat ik naast mijn hoofd ook nog een heel lichaam tot mijn beschikking heb gekregen.

“Ik heb Nina meermaals mogen ervaren, ook specifiek tijdens een transculturele systemische sessie, en haar rust, kalmte en wijsheid is heel erg fijn. Nina is zo’n sterk, luisterend oor en weet ook hele rake vragen te stellen. Die doet ze heel intuïtief. Nina heeft oog voor de mens en het transculturele aspect doet je echt dieper voelen wat het betekent om oorsprong te hebben en hoe mooi dat is. Hoe jij alleen jezelf kan zijn en hoe dat er helemaal mag zijn. Deze diepere gronding en verbinding met jezelf en je achtergrond draagt enorm bij aan het ontwikkelen van je authentieke leiderschap. Dank je wel Nina! “
Brian Lamme
Manager bij Rabobank

Programma & werkwijze

In een groep van maximaal 8 vrouwen kom je vier vrijdagen van
10.00 uur tot 18.00 uur bij elkaar.

DAG 1: JE FAMILIE
Waar komt je familie vandaan? Wat is je familiegeschiedenis? Wat is jouw plek in de familie?

DAG 2: JE ORGANISATIE
Waar is de oorsprong van je organisatie? Wat is de geschiedenis? Wat is jouw plek in de organisatie?

DAG 3: JOUW LEIDERSCHAP
Wat is jouw leiderschapsstijl? Welke feminiene en masculiene kwaliteiten zijn kenmerkend voor jou? Hoe neem jij op je eigen manier als vrouw je plek in in je gezin en op je werk?

DAG 4: PLEK NEMEN
Deze dag staat in het teken van integratie en manifestatie: je laat zien hoe jij met je hele hebben en houwen als leider je plek neemt.

Tijdens deze leiderschapscirkel doe je persoonlijk onderzoek door opstellingen en groepsoefeningen. Je krijgt kort theoretische informatie. Je wisselt dit af met beweging in de vorm van dans en yoga, zodat je ook fysiek op je plek bent.

Wil je graag meer weten en overleggen of dit iets voor jou is? Neem dan contact op.

Praktische informatie

ADRES
We hebben een locatie aan zee waar we graag werken.
Het geeft letterlijk ruimte, een inspirerend uitzicht en rust.

Zee en Zo
Strandafslag, Centrum 17 Petten (Noord-Holland)

DATA
De bijeenkomsten zijn op vrijdag, starten om 10.00 uur en eindigen om 18.00 uur.
5 april 2024
3 mei 2024
7 juni 2024
5 juli 2024

Voor aanvang van de training heb je een intakegesprek van 30 minuten, zodat we weten wat je wensen en verlangens zijn voor deze systemische leiderschapscirkel.

Investering € 2.500, ex 21% BTW

Vragen die vaak gesteld worden over deze opleiding

Hoe groot is de groep?

Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 vrouwen. 

Ik kan niet op geplande datum, wanneer is de volgende leiderschapscirkel?

Stuur een mail aan info@goldenblues.nl en dan houden we je op de hoogte van komende retreats.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Info vind je bij workshops en bij coaching of bel me gewoon even: 0630293646.