Je plek innemen

Moira – 12 uurs retreat voor vrouwen met wortels van andere grond

Je bent een vrouw met een migratie- of verplaatsingsachtergrond en hebt een goede baan of goedlopende zaak. Je werkt hard, bent onafhankelijk, laat niet over je heen lopen en hebt veel bereikt. Allemaal kwaliteiten die je succes hebben gebracht en die je hebben geholpen om te staan waar je nu staat.

Toch voel jij je niet helemaal op je plek. Je kunt het harde werken niet laten. Je merkt dat je uitgeput raakt als je niet weet hoe het ook anders kan. Je voelt je eenzaam en niet gezien. Je verbinding met anderen is broos. 

Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, hanteert een hoge lat, zowel voor jezelf als voor je omgeving. Allemaal kwaliteiten die je succes hebben gebracht en die je hebben geholpen om te staan waar je nu staat. 

 
 

Vrouwelijk en persoonlijk leiderschap

Jouw natuurlijke plek innemen

Tijdens het Moira Retreat ontdek je hoe je makkelijker je plek kan innemen en meer vanuit jouw eigen waarden en creativiteit werkt. Je ervaart hoe je kunt leven, bewegen, werken en ondernemen op een manier die jouw oorspronkelijke ritme volgt. Zowel stevig als fluïde. 

Je experimenteert met zichtbaarheid en raakbaarheid, uitnodigen en begrenzen, afstand en nabijheid, macht en onmacht. Je ontdekt hoe je meer ontspannen en krachtig vorm kunt geven aan jouw vrouwelijk persoonlijke leiderschap. Je wordt dan een vrouw die stevig is en zacht, die experimenteert met zichtbaarheid en raakbaarheid, uitnodigen en begrenzen, macht en onmacht.

Vanuit ontspanning en kracht

Ervaren begeleiders

Dit retreat wordt begeleid door Phuong Ngo en Monique Bolung. Ze hebben beiden  jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen mensen die een diepgaand transformatieproces doormaken. En vooral hebben ze ervaren wat de prijs is die geslaagde migrantenvrouwen betalen.

Ook wij waren ooit ambivalent. De houding niet zeuren en hoezo overgave?! is ons bekend, evenals de eenzaamheid en de uitputting. We hadden en hebben heel wat lessen over onszelf nodig in coaching en transculturele opleidingen om te ontdekken hoe het is om als vrouw met wortels van andere grond onze natuurlijke plek in te nemen. Vanuit ontspanning en kracht. 

  “Moira is de naam van de lotsgodin. Zij vormt in haar eentje een drievoudigheid die gezamenlijk de levensloop bepaalt. Zij spint de levensdraad, schikt, meet af en knipt deze door. Iedereen heeft een eigen lotsbestemming. Zo is ook ons lot dat wij, als vrouw met wortels elders, op de grond staan waar we nu staan. Verleden, heden en toekomst zijn aan elkaar verbonden.”

  Steun en kracht

  Programma Moira Retreat

  In deze retreat heb je de ruimte om je te verbinden met de velden die achter je liggen, met de velden waar je voormoeders zijn. Ervaar de steun en de kracht die het je kan brengen als je die verbinding toelaat. Binnen de veiligheid van vrouwen, geef je het luisteren naar je lichaam, je zachtheid en jouw feminiene bron een kans.

  Je onderzoekt je eigen thema’s aan de hand van licht lichaamswerk, opstellingen, poëzie, intuïtieve oefeningen en schaduwwerk. Je ontdekt wat is meegekomen, meegenomen en wat is achtergelaten door verplaatsing en migratie. Wat is er geschonden en wat is er heel gebleven? Wat moest er verhard en wat kon verzacht?

  Je krijg meer zicht op jouw plek in je familiesysteem waardoor je jezelf makkelijker in de wereld zet. En je verkent je fysieke vrouwelijkheid waar je levenskracht zit.

   Informatie en deelname

   Locatie en data

   Datum: donderdag 6 april 2023 van 9.00 uur tot 21.00 uur
   Locatie: Amsterdam
   Kosten: Investering € 295 ex 21% BTW, inclusief lunch, diner, gezonde snacks

   Er is plaats voor max 12 deelnemers.

   Vragen die vaak gesteld worden over deze opleiding

   Hoe groot is de groep?

   Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 vrouwen. 

   Waarom duurt dit retreat 12 uur, van 9.00 uur tot 21.00 uur?

   Veel vrouwen hebben behoefte aan tijd voor zichzelf en tijd voor elkaar, aan een langzamer tempo. We hopen dat je door die 12 uur echt tot rust komt met ruimte voor jouw persoonlijke proces. 12 uur geeft voldoende ruimte voor rust en ontwikkeling en past tegelijk in de meeste agenda’s. 

   We gaan toch niet de hele tijd samen huilen tijdens een retreat?

   Oh, deze gedachte snappen wij zo goed! Wij hielden ons altijd ‘flink’ tijdens persoonlijke processen. Maar ja, dat is ook een deel van ons overlevingsgedrag.

   Wij hebben de ervaring dat het voor je welzijn beter is om te huilen dan om je te vermannen.

   Dus ja er wordt wel gehuild. En er wordt ook gelachen, gedanst. We zorgen ervoor dat er een veilige sfeer is waar aandacht is voor emoties, maar ook voor lichaam en geest. We willen ook graag dat je uitgerust naar huis gaat en niet oververmoeid door emotionele uitputting.

   Het lijkt mij wel spannend om aan zo'n retreat deel te nemen

   Neem voordat jij je aanmeldt voor Moira even contact met ons op om te overleggen of en hoe wij deelname aan het retreat voor jou veilig kunnen maken. Je kunt een bericht sturen naar maybolung@gmail.com en dan nemen Phuong of Monique contact met je op.

   Bestaat de groep alleen maar uit professioneel succesvolle vrouwen?

   De vrouwen die komen worden vaak door anderen beschouwd als geslaagd in het leven. Ze hebben een eigen zaak, zijn manager of professional met een op het oog succesvolle carriëre. Zelf ervaren ze minder dat ze succesvol zijn.

   Ik kan niet op geplande datum, wanneer is de volgende Moira-retreat?

   Stuur een mail aan info@goldenblues.nl en dan houden we je op de hoogte van komende retreats.

   “Als kind vluchtte ik ooit met mijn ouders uit een oorlog. Ik leerde zo dat succes alleen maar vooruit zit. Welk nut had het om te kijken naar de ruïnes? Monique heeft mij geleerd om, met liefde, naar achteren te kijken. Toen ik dat het meest nodig had. Daar zal ik haar eeuwig dankbaar voor blijven.”

   Benieuwd hoe ik je kan helpen?

   Info vind je bij workshops en bij coaching of bel me gewoon even: 0630293646.