Hartsverbinding en levenslust

Retreat Voluit Leven

Je bent een vrouw die volop in het leven staat.
Toch houd je vaak de rem op je emoties. Laten zien wat je op je hart hebt, gaat je niet gemakkelijk af. Je kwetsbaar opstellen vind je lastig, evenals je boosheid laten zien.

Veel mensen hebben een muurtje om hun hart gebouwd, als afweer tegen pijn en ongemak. Vaak is dit een eeuwenoud overlevingspatroon, ontstaan in vorige generaties in de familie.
Je bent echt niet de enige.
Dat muurtje geeft je bescherming en heeft ook een prijs.
Je voelt je alleen en ook wel ontheemd, hebt vragen als wie ben ik en wat wil ik?
Je wilt dit graag anders en vraagt je af: hoe dan?

 

Levenskracht en verbinding

Boost je levenskracht

Je ontdekt tijdens het programma ‘Voluit Leven’ hoe jij je kunt verbinden met je eigen passie en kracht en met je emoties van je hart.
Daardoor ontstaat rust en energie.
Je verbindt je gemakkelijker met jezelf, weet wat er in je leeft. Je maakt contact met je levensvuur en kunt daardoor bewuster keuzes wat je wel en niet wilt en kunt en geeft daarmee richting aan je leven.

Nuchter en bezield

Ervaren begeleiders

Wij, Ester en Monique, hebben elkaar ontmoet in 2007 en er was meteen een klik. We waren allebei op zoek naar verdieping, wilden mensen begeleiden op hun levenspad, maar waren wars van zweverig gedoe.
We hebben cursussen bij elkaar gevolgd, zijn leerling, collega en adviseur van elkaar.

Monique

Ik ben mee geweest met de yogareizen van Ester. Ik hou van Esters lieve en ook zorgvuldige begeleiding. Ik bewonder haar intelligente blik die ziet wat er zich afspeelt in een lijf. Haar gevoel voor humor en haar relativeringsvermogen maken mij ook vaak aan het lachen.

Ik ben systemisch coach, werk zo’n 30 jaar als coach in organisaties, met MT’s die te maken hebben met verschillende culturen en met mensen die persoonlijke vraagstukken hebben.
Ik ben als opleider verbonden aan de School voor Systemisch Bewustzijn van Hilbrand Westra.

Systemisch werken heeft mij weer in verbinding gebracht met mijn Nederlands-Indische en Indonesische roots. Ik weet daardoor wie ik ben, waar ik vandaan kom en wat mijn plek is in mijn familiesysteem en in mijn werk. Ik voel me vitaal en veerkrachtig. Ik hoop dat jij tijdens het retreat ook meer verbinding voelt met je roots en je plek in je familiesysteem.

“Zonder jouw wortels was je niet hier waar je NU bent.
Sta samen met ons stil bij alles wat jou gevormd heeft.”

Ester

Ik heb veel mogen leren van Monique. Ik volgde onder andere bij haar ‘de zaak van mijn leven’. Dit traject bracht mij een enorm vertrouwen in het volgen van mijn levens en businesspad. Ik durfde vol te gaan voor wat ik te doen heb, mijn fysieke wijsheid in te zetten. Ook op zakelijk en ondernemersvlak bracht Monique mij veel wijsheid en kennis. Ik hou van Monique haar scherpheid en spirituele wijsheid die zij altijd weet te combineren met humor.

Ik ben bedrijfspsycholoog en help mensen en teams via een lichaamsgerichte benadering te ontspannen.
Zelf heb ik ervaren wat spanning en stress teweeg brengt. Door lichaamswerk vind ik rust in mijn hoofd, voel ik me beter, neem ik goede besluiten en presteer ik beter.

Mogelijk weet je van mij van mij dat ik zelf veel opstellingen gedaan heb de afgelopen jaren. Ook afgelopen zomer kwam ik tot een verrassend inzicht over mezelf in mijn bedrijf. Het brengt me elke keer veel inzicht en ook concrete veranderingen in mijn dagelijkse bestaan. Ik wil via lichaamsgerichte oefeningen tijdens het retreat bijdragen aan jouw verbinding met je roots.

Retreat en twee coachsessies

Programma ‘Voluit leven’

De opbouw van dit programma is
– een retreat van 10.00 uur tot 17.00 uur op 9 september 2023
– twee coachsessies van een half uur: een met Ester en een met Monique in de periode van 17 september tot en met 17 oktober 2023.

In een kleine groep van maximaal 12 mensen begeleiden wij je in een veilige omgeving, waardoor je kunt vertragen en tot rust komt.
Yoga oefeningen helpen je ontspannen te zijn in het gebied rond je hart en je zonnevlecht. Hierdoor is meer verbinding met jezelf en met anderen en kun je vanuit kracht en lichtheid kunt leven.
Door opstellingen krijg je zicht op je eigen overlevingspatronen die je belemmeren voluit te leven. Je ontdekt hoe deze patronen verbonden zijn met de levenservaringen van vorige generaties. Je onderzoekt welke alternatieven er zijn voor deze overlevingsmechanismen, zodat je levenslust groeit.

Ons uitgangspunt is dat jij aan het eind van dit retreat uitgerust en met verdiepende inzichten over de plek van jouw hart en levensenergie naar huis gaat.
We raden je aan na deze dag suddertijd in te plannen voor het proces dat je doormaakt.

Nog meer laten landen

Twee Coachgesprekken

Na dit retreat heb je met zowel Ester als Monique nog een telefonisch of zoom coachgesprek van 30 minuten (dus één gesprek met Ester en één met Monique). Van andere deelnemers mochten we al horen hoe zinvol dit is, hoe kwartjes dan nog meer kunnen vallen en inzichten echt kunnen landen.

Informatie en deelname

Locatie en data

Datum: Zaterdag 9 september 2023 van 9.00 tot 17.00 uur
Locatie: centraal in het land
Kosten: Investering € 395 ex 21% BTW, inclusief lunch, gezonde snacks, koffie, thee, een sessie van 30 minuten in de maand na het retreat (één met Ester, één met Monique)

Mocht je willen overleggen over deelname, stuur dan een mail met je telefoonnummer aan info @ goldenblues.nl of info @ vositivity.nl, dan nemen Ester of Monique contact met je op.

’22 april volgde ik een ‘one day retraite’ bij Ester en Monique. Wat een bijzondere dag! Optimaal verzorgd, optimale aandacht, optimale betrokkenheid, optimale professionaliteit. Met de yoga maakte we een prachtige reis die ons steeds meer bij onszelf bracht. Zo mooi om te voelen hoe we in een andere energie kwamen en ons meer konden open stellen. Uit het hoofd, in het lichaam en niet teveel nadenken, maar in the flow. Ester is daar een kei in en er was een prachtige opbouw met veel afwisseling en fijne muziek en een heerlijke ontlading op het einde. Tussen de yoga oefeningen door werd er ruimte gemaakt voor individuele opstellingen. Ik was heel erg onder de indruk van de scherpte van Monique. Ze komt heel snel tot de kern. Mijn eigen opstelling, maar juist ook de opstellingen van anderen gaven me nieuwe inzichten over wat mijn plek is en wat mij nog tegen houdt. Het was een diepe ervaring die me weer wijsheid gaf. Ook het nagesprek met Monique was verdiepend. Ik kan iedereen aanraden om aan het werk te gaan met deze 2 keien. Dat er in een dag zoveel kan gebeuren had ik niet verwacht. Heel fijn om zo ruim de tijd te hebben, dan kom je ook echt ergens. En dat in zo’n fijne, zorgvuldige setting. Dank Ester en Monique. Ik ben er volgende keer graag weer bij.’

Dagmar

Vaak gestelde vragen

Ik heb geen ervaring met yoga, is dat een bezwaar?

Ook al heb je nul ervaring met yoga, dan kun je toch komen. Ester doet yoga-oefeningen die ieder op haar eigen niveau kan doen.

Ik heb geen ervaring met opstellingen, kun je uitleggen wat dat inhoudt?

Een opstelling is een werkwijze die gebruikt wordt om onzichtbare onbewuste patronen in een systeem (familie, team, organisatie) zichtbaar te maken. Hierdoor kan de vraagsteller ruimte maken voor verandering.

Er wordt gewerkt met representanten. Mensen representeren dan familieleden of onderdelen die te maken hebben met iemands vraagstelling.

Wij werken met de kern van iemands vraagstelling. Opstellingen duren daardoor over het algemeen 30 tot 45 minuten.

Ik eet vegetarisch en glutenvrij, houden jullie daar rekening mee?

De maaltijden en snacks zijn vegetarisch.
Je kunt op het aanmeldformulier aangeven of je veganistisch of allergieën hebt.

Helaas kan ik niet komen. Wanneer houden jullie weer zo’n retreat.

Stuur een mailtje aan info @ goldenblues.nl, dan houden we je op de hoogte.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Info vind je bij workshops en bij coaching of bel me gewoon even: 0630293646.